Loading...
Accesorii GoPro

Acumulatori third-party pentru GoPro Hero 5

Anul trecut, cu o actualizare de firmware, cei de la GoPro au reusit sa opreasca functionarea tuturor acumulatorilor GoPro Hero 5 care nu erau originali, produsi de terte companii. Printre primii producatori de baterii pentru Hero 5 care au raspuns acestei actualizari de firmware, a fost Widjit.

Durata de viata a unui acumulator GoPro Hero 5 nu este cea mai buna dintre camerele video sport. Asadar, este un lucru aproape esential sa detineti doua sau chiar mai multe baterii de rezerva, pentru a nu ramane niciodata fara energie in timpul actiunii.

Alegerea unui acumulator gopro hero 5 original este o idee buna daca bugetul nu conteaza pentru dvs. Este de preferat intotdeauna sa utilizati o baterie originala decat una realizata de terte companii, dar avand in vedere ca pretul pentru o singura baterie originala GoPro este cat al unor pachete oferite de alte companii, ce contin trei baterii si un incarcator extern, atunci este de inteles de ce marea majoritate a celor care detin o astfel de camera video sport, nu aleg bateriile originale.

GoPro Hero 5 – durata de viata a bateriei

Acumulatorul pentru GoPro Hero 5 are o capacitate fractionata mai mare decat versiunile mai vechi, ceea ce este util avand in vedere ca aceasta camera dispune de GPS, ecran tactil si multe alte caracteristici noi. De asemenea, capacitatea mai mare inseamna ca bateria este fizic diferita fata de bateriile GoPro mai vechi, asadar nu veti putea utiliza acumulatori de la camere GoPro Hero 3, 3+ sau 4, ceea ce nu este un lucru placut, dar nici un lucru pe care sa il putem schimba.

acumulator-hero-5

Performantele pentru acumulatorul GoPro Hero 5 sunt putin mai bune decat in cazul modelului anterior de camera. Veti putea obtine in jur de o ora si 45 de minute atunci cand filmati la o rezolutie 1080p si 30 fps-uri si aveti toate functiile principale pornite, cum ar fi Wi-Fi, GPS si controlul stabilitatii. Daca dezactivati aceste functii durata de viata a unui acumulator va creste. Totusi, cine isi cumpara o camera video sport performanta, cu caracteristici de top, dar pe care sa nu le foloseasca. Acelasi lucru este valabil si pentru rezolutia 4K, pe care daca o veti folosi, durata de viata a bateriei va fi de aproximativ o ora.

Companii care produc acumulatori pentru camerele GoPro Hero sunt destul de multe, insa in magazinele din Romania nu aveti prea multe optiuni. Cum spuneam, cele mai cunoscute baterii third-party de la noi sunt cele produse de Widjit. Bateriile lor dispun de un cip special care, conform producatorulu dar si testelor noastre, va permite sa le utilizati si cu ultimele versiuni de firmware instalate pe camerele dvs GoPro.

De asemenea, producatorul ne garanteaza ca aceste baterii vor fi in continuare utilizabile chiar daca cei de la GoPro vor scoate noi versiuni de firmware. Din pacate acest lucru nu il putem verifica, insa ramane sa vedem daca GoPro va mai aduce actualizari care sa afecteze bateriile si daca cele third-party vor continua sa functioneze.

Un alt lucru foarte bun, este ca bateriile camerelor Hero 5 sunt compatibile si cu Hero 6, asadar daca planuiti sa faceti un upgrade la camera dvs in viitor, bateriile le veti putea folosi in continuare. Acest lucru este un mare plus adus de cei de la GoPro odata cu lansarea noilor camere de top.

Conform testelor noastre, acumulatorii produsi de catre Widjit sunt perfect compatibili si cu camerele GoPro Hero 5, indiferent de versiunea de firmware instalata, dar si cu noile modele de top Hero 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *