Loading...
Accesorii GoPro

Camera de actiune sau smartphone pentru vacante?

camere-sport

In aceste zile, majoritatea dintre noi poarta o camera in buzunar, sub forma unui telefon. Si functiile aparatelor foto de pe telefoane, poti fi foarte, foarte bune. Pe langa lentilele imbunatatite si performantele bune in lumina redusa, un smartphone poate avea si aplicatii dedicate care va ajuta sa fotografiati time-lapse, burst mode, sa faceti expunerea in mod manual sau sa filmati in format 4K. Si datorita faptului ca acestea sunt prin definitie dispozitive conectate, este foarte usor sa partajati fotografiile facute, in timp real, alaturi de prieteni sau familie sau chiar pe Facebook, Instagram, etc.

Asadar, daca smartphone-urile pot face toate acestea, de ce sa nu le folosim ca si camera foto principala in vacante? Nu ar fi o optiune gresita, insa daca comparam un smartphone cu o camera sport GoPro, atunci s-ar putea sa ne schimbam parerea.

Unde castiga o camera video sport GoPro in fata unui smartphone?

Sunt compacte si foarte rezistente, si majoritatea impermeabile, unele cu ajutorul unei carcase altele fara. Si in aproape orice calatorie ati merge in lumea asta, sansele ca aparatul foto sa fie folosit in zone cu apa este foarte mare, chit ca este vorba de ploaie, de stropii unei cascade adusi de vant sau de valurile marii. Exista si telefoane disponibile care sunt concepute pentru a rezista la stropii de apa. Insa marea majoritate a telefoanelor nu sunt rezistente la apa, mai ales cele mai ieftine. Exista si varianta sa folositi o carcasa complet rezistenta la apa, insa apar si ceva limitari.

Si nu este vorba doar despre impermeabilitate. Carcasa unei camere sport GoPro sau SJCAM este mult mai rezistenta, si in cazul in care o sa fie lovita nu va suferi la fel de tare ca un smartphone.

Optiunile de montare. GoPro si-au dat seama primii ca o camera video de actiune poate fi dusa in orice locatie, insa acest lucru este aproape inutil, daca ea nu poate fi si montata pe orice obiect. Astfel, initial cei de la GoPro, apoi si ale firme de renume, au realizat foarte multe accesorii GoPro utile pentru montarea camerelor. O camera video sport poate fi montata in aproape orice loc v-ati gandi.

Confidentialitate. Aceasta este probabil o problema secundara, dar exista un avantaj pentru camerele de actiune. In calatorii, si nu numai, stiti foarte bine ca lucrurile pot disparea usor. Fie ca uitati camera la o terasa unde ati servit masa, fie ca aceasta a disparut de pe plaja. Daca se intampla acest lucru cu o camera de actiune, atunci ati pierdut camera si poate cateva fotografii. Daca se intampla acelasi lucru cu telefonul dvs, l-ati pierdut pe acesta, fotografiile si mijlocul de comunicare. Iar cel care are acum telefonul, are acces la contacte, e-mail si poate multe alte date confidentiale. Pe scurt, pierderea unei camere de actiune poate fi enervanta, insa pierderea unui telefon poate fi o problema majora.

Unde castiga un smartphone in fata unei camere de actiune?

Camerele sport de actiune sunt minunate, insa sunt lucruri la care un smartphone este mai bun.

Capabilitatile de distribuire. Zona in care telefoanele inteligente inving foarte usor o camera de actiune, este aceea de partajare. Smartphone-urile sunt conectate in mod nativ, camerele de actiue nu. Aceasta este o zona, in care CEO-ul GoPro a declarat, ca incearca in mod explicit sa imbunatateasca camerele lor de actiune.

Bateria. Chiar si cel mai slab telefon are o durata de viata a bateriei cu mult mai buna decat a oricarei camere de actiune existente. Daca la o camera de actiune discutam de 1-2 ore, un smartphone rezista mult mai mult decat atat.

Asadar, putem folosi o camera de actiune ca si unica camera intr-o vacanta? Absolut, atata timp cat sunteti impacati cu limitarile sale si folositi la maxim punctele sale forte. In final veti obtine cateva fotografii si clipuri spectaculoase ale aventurilor din calatoriile dvs.

Camerele de actiune sunt potrivite pentru vacante la plaja, pentru vacante care implica si practicarea sporturilor de apa si pentru vacantele pline de aventura. Nu sunt neaparat cele mai inspirate cand mergeti sa vizitati diferite orase, insa pot fi utilizate si acolo cu succes. Dar in vacantele de tip safari, nu sunt practice deloc, deoarece lentilele cu unghi larg nu va lasa sa va apropiati de subiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *