Loading...
Overview

Camere de actiune din 2017

camere sport ieftine

Camerele de actiune sunt mici, usoare, portabile, care pot fi montate in aproape orice loc si, uneori, rezistente la apa. Sunt utile pentru ca le puteti monta la tot felul de lucruri – de la skateboard-uri, biciclete, motociclete, masini si pana la casti de protectie, parti ale corpului si chiar pe animalele de companie.

Sigur, puteti de asemenea sa montati si o camera video traditionala, care este posibil sa aiba o functionalitate si o performanta mai buna la acelasi pret. Dar camerele video normale sunt prea grele si voluminoase pentru a le lega de dvs, de imbracaminte sau de echipament. In plus, diferentele de performanta intre camerele de actiune si cele traditionale devin tot mai mici, pe masura ce tehnologia se imbunatateste. Camerele de actiune devin tot mai mici, mai usoare si mai putin costisitoare. La finalul acestui articol veti gasi camerele de actiune cele mai bune pe care le-am testat.

Rata de cadre si rezolutia

Inainte de a incepe sa cautati printre recenzii si articole, va lasam cateva sfaturi importante despre alegerea unei camere potrivite pentru dvs. Veti dori cu siguranta sa luati in considerare rata cadrelor, exprimata in cadre pe secunda (fps). Unele camere de actiune ofera o inregistrare de pana la 120 de cadre pe secunda, in timp ce altele au doar 30 de fps-uri. Pentru o redare standard, 30 de fps este suficient. Filmarile facute la 120 de fps pot fi incetinite si redate fara probleme la o treime de viteza. De asemenea, daca doriti sa mergeti pe un aspect cinematografic, atunci veti avea nevoie de o camera care sa inregistreze 24 de cadre pe secunda.

camera-video-subacvatica

Apoi, mai este vorba si de rezolutie si de calitatea video. In acest moment, cele mai bune camere de actiune de pe piata inregistreaza imagini la o rezolutie 4K si cu cel mult 30 fps. Cea mai recenta camera de la YI, denumita 4K+, inregistreaza 4K la 60 de fps-uri, fiind in prezent singura camera de pe piata care face acest lucru. Filmarea in 4K are cateva avantaje, in special capacitatea de a face crop unor imagini si totusi in final acestea sa aiba o rezolutie 1080p.

Monturi pentru camere video sport

De asemenea, atunci cand alegeti o camera de actiune va trebui sa pastrati in minte nevoile dvs specifice. Nu toate camerele sunt potrivite pentru orice sport, iar anumiti factori de forma se preteaza la anumite activitati. In plus, diferite forme permit diferite accesorii si posibilitati de montare.

Impermeabilitatea este importanta si trebuie sa o luati in considerare daca veti dori sa filmati sub apa sau chiar in apropierea apei. Unele camere rezistente la apa pot fi scufundate la o adancime mai mare decat altele, iar unele nu au nevoie si de carcase suplimentare, pot fi scufundate direct.

Unele drone au monturi cu gimbal care functioneaza cu modelele GoPro Hero 3 si Hero 4. Drona Karma de la GoPro, care acum a reaparut pe piata dupa ce a fost scoasa de la vanzare o perioada, este singura care ofera stabilizare cu gimbal pentru Hero 5.

Unii drone au mount-uri gimbale care funcționează cu modelele GoPro Hero3 și Hero4. Karma lui GoPro, care se întoarce pe piață după o rechemare, este singura în vânzare acum, care oferă stabilizare gimbal pentru Hero5. Viitorul AirDog II va lucra și cu Black Hero5.

camere-video-sport

Am testat in ultimele luni cateva drone care functioneaza cu modelele GoPro mai vechi, inclusiv Yuneec Typhoon G, Blade Chroma și Xiro Xplorer G. Cea mai buna integrare intre un GoPro si o drona este cu Karma, chiar daca si aceasta poate sa mai primeasca multe imbunatatiri.

Comenzi si aplicatii

Comenzile de pe camera si functiile wireless ar trebui, de asemenea, luate in considerare. Camera GoPro, cea mai putin costisitoare (seria Hero), se concentreaza pe o operare simpla, cu un singur buton, dar se bazeaza pe un dispozitiv mobil conectat pentru a regla setarile. Unele modele au LCD-uri si controale incorporate, dar pot fi un mai greu de utilizat.

O aplicatie bine realizata poate suplimenta un sistem de control slab al camerei video sport si chiar poate creste utilitatea camerei. De exemplu, unele aplicatii va permit sa utilizati telefonul ca vizor live pentru a incadra filmarile. In plus, multe aplicatii va permit sa utilizati telefonul ca si telecomanda wireless.

In cele din urma, alegerea unei camere sport ieftine ar trebui sa se faca in functie de performanta si usurinta in utilizare.

accesorii-gopro-hero5-black

Topul camerelor de actiune din 2017

  • 1. GoPro Hero5 Black
  • 2. Sjcam SJ6 Legend
  • 3. GoPro Hero5 Session
  • 4. GoPro Hero Session
  • 5. YI 4K+
  • 6. Aukey AC-LC2
  • 7. Nikon KeyMission 360
  • 8. Sjcam SJ7 Star
  • 9. Sony FDR-X3000
  • 10. Wimius L1
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *