Loading...
Overview

Ce este o priza inteligenta si de unde o putem cumpara?

priza smart

Tehnologia inteligenta integrata intr-o casa este noul punct fierbinte spre care foarte multi oameni tind sa se indrepte. Pentru cei aflati la inceput cu tehnologia smart, este mai logic sa incepeti cu ceva simplu si, nimic nu este mai simplu, decat o priza inteligenta.

Aceste dispozitive ieftine si compacte se conecteaza la prizele traditionale de perete, imbunatatindu-le cu control de la distanta, posibilitatea de a fi programate si monitorizarea consumului de energie electrica prin intermediul aplicatiilor dedicate pentru smartphone. Iar daca mai detineti in casa si alte sisteme inteligente cum ar fi Apple HomeKit, Amazon Alexa sau Nest, atunci le puteti integra foarte usor in intreg ecosistemul.

Dispozitivele conectate nu trebuie sa fie unele complexe pentru a fi folositoare si a functiona cu o astfel de priza inteligenta. De exemplu o simpla priza pur si simplu opreste si porneste device-urile conectate – dar atunci cand o conectati la o platforma inteligenta aceasta va deveni un dispozitiv mult mai versatil.

Ce face o priza inteligenta?

Controlata prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone sau tableta, o priza inteligenta va permite sa porniti si sa opriti orice aparat electric din casa dvs care se conecteaza la o priza standard de perete. Ca parte a unei solutii cum ar fi cea de pe Alarm.com, puteti sa controlati priza inteligenta in mod activ si sa o automatizati astfel incat sa reactioneze la programele si declansatoarele sistemului de securitate.

Pur si simplu conectati priza inteligenta la orice priza de perete, apoi conectati apartul electric dorit. Astfel puteti utiliza o veioza, un televizor, un router, o masina de facut cafea sau un aparat de aer conditionat – orice va doriti dvs.

priza inteligenta

Care este rolul unei prize intr-o casa inteligenta?

Prizele inteligente sunt o piesa foarte versatila si importanta al unei case inteligente si are foarte multe utilizari:

Securitate – cand conectati o veioza la o priza inteligenta, devine o lumina inteligenta cu beneficii de securitate la domiciliu.

Puteti programa veioza sa se aprinda in anumite momente, cand plecati in vacanta pentru a parea ca este in fiecare zi cineva acasa sau chiar cand este declansata de un alt dispozitiv, cum ar fi un senzor de miscare. Daca aveti alarma instalata acasa, lumina conectata la o priza inteligenta poate porni automat cand se declanseaza alarma pentru a descuraja intrusii.

Confort – prizele inteligente sunt excelente pentru automatizarea dispozitivelor de bucatarie de zi cu zi. Puteti incepe ziua cu aparatul dvs de cafea care functioneaza deja sau cu un fierbator care sa va pregateasca apa pentru ceai. Daca va place sa gatiti lent, puteti pune alimentele intr-un Crock Pot de dimineata, iar apoi inainte sa plecati de la serviciu sa porniti priza prin intermediul telefonului. Astfel cand ajungeti acasa mancarea va fi deja gatita si calda.

Economisirea energiei – prizele inteligente va pot ajuta sa primiti facturi mai mici pentru energia electrica prin oprirea automata a aparatelor, cum ar fi televizorul sau unitatea pentru cablul tv, care consuma energie in modul stand by in care intra in momentul in care nu le utilizati.

Cum putem obtine o priza inteligenta?

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje ale unei prize inteligente este suficient sa cumparati una de pe Internet. Sunt o multime de site-uri in afara tarii care comercializeaza astfel de produse, Amazon fiind cel mai important, dar cu o scurta cautare pe Google veti gasi si in Romania astfel de produse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *