Loading...
Overview

Ce sunt si cum functioneaza becurile inteligente?

bec-smart

Daca sunteti la inceput sau abia acum cititi pentru prima data despre automatizarea caselor, atunci sfatul nostru ar fi sa incepeti cu iluminarea inteligenta, fiind cea mai accesibila in acest moment.

Cel mai simplu mod de a incepe cu automatizarea locuintei este sa cumparati accesorii sau dispozitive specializate pentru anumite sarcini. Iluminarea inteligenta, de exemplu, va ofera flexibilitate pentru ca o puteti controla cu ajutorul unui simplu telefon si puteti programa si monitoriza starea becurilor de la distanta.

Ce reprezinta automatizarea unei case?

Tehnologia automata va permite sa aveti control automat, electronic si chiar de la distanta asupra locuintei dvs, precum si asupra dispozitivelor, a corpurilor de iluminat, a accesoriilor si a aparatelor din interior.

In prezent sunt destul de multi producatori care dezvolta produse inteligente pentru case si diverse sisteme de control care sa permita automatizarea acestora. Retelele inteligente de iluminare se incadreaza in tendinta de automatizare a locuintei si vor schimba modul in care va luminati casa, pentru totdeauna.

Ce este iluminatul inteligent?

Iluminarea inteligenta incorporeaza multe tehnologii, astfel incat luminile interioare sau exterioare sa functioneze automat in anumite conditii. Diferite retele de iluminare inteligente fac lucruri diferite, dar unele dintre cele mai populare solutii sunt bazate pe becuri inteligente, care sunt capabile sa porneasca instantaneu atunci cand cineva intra intr-o camera sau isi schimba culoare cand apare ceva.

bec-inteligent

Imaginati-va ca aveti acasa 50 de lumini si fiecare este controlata in mod normal de miscarea unui comutator. Iluminarea inteligenta elimina necesitatea de a va ridica si de a actiona butonul. Reteaua face totul pentru dvs, in mod automat, desi puteti inca programa luminile sa raspunda dupa cum doriti. Luminile inteligente dispun adesea si de senzori, astfel incat sa poata identifica persoane si lucruri, cum ar fi atunci cand au nevoie de lumina, precum si cat de mult ar putea avea nevoie de ele.

Ultimul lucru de retinut: retelele inteligente de iluminare permit luminilor sa interactioneze unele cu altele, astfel incat acestea sa poata fi calibrate in masa sau chiar individual prin configurarea dispozitivului de control.

Ce tipuri de iluminare inteligenta sunt disponibile?

Retelele inteligente de iluminare variaza drastic, dar, in general, luminile pot functiona independent sau impreuna cand sunt conectate. Retineti ca exista doua tipuri principale de lumini inteligente: cu senzor integrat si fara senzor integrat.

Cele cu senzori integrati au, dupa cum le spune si numele, senzori care le permit sa recunoasca oamenii si lumina naturala, printre altele. Aceste lampti trimit automat date catre reteaua inteligenta de iluminare, care stabileste parametrii specifici pentru fiecare lumina. Inca puteti controla manual luminile integrate de senzori, daca doriti. Desi luminile integrate fara senzori nu au senzori, ele sunt inca considerate inteligente, deoarece le puteti programa sau controla prin telefon.

Exista doua modalitati principale de control al luminilor inteligente: hub-uri de control si dispozitive inteligente. Puteti utiliza tablete, smartphone-uri, laptop-uri si chiar computere desktop (atata timp cat dispozitivul si acel bec inteligent pe care il folositi sunt conectate la WiFi sau Bluetooth) pentru a va configura si gestiona de la distanta iluminarea inteligenta. In anumite situatii, de obicei in cladiri mai mari, exista un hub de control dedicat care mentine reteaua inteligenta de iluminare.

In calitate de consumator, probabil veti dori o configuratie inteligenta de iluminare care sa functioneze cu dispozitivul inteligent. Nu numai ca este optiunea mai prietenoasa, dar veti putea sa controlati lumina din casa dvs de oriunde din lume (nu doar atunci cand sunteti acasa).

De ce ar trebui sa utilizati iluminarea inteligenta?

Exista patru motive pentru care ar trebui sa utilizati iluminarea inteligenta. In primul rand, va poate ajuta sa economisiti bani cu factura de utilitati. Asta pentru ca o retea de iluminare inteligenta este foarte eficienta din punct de vedere energetic; va permite sa calibrati cand trebuie pentru ca lumina sa fie cat mai potrivita. Luminile inteligente va pot simplifica viata. Cand trebuie sa calatoriti, nu va trebui sa modificati fizic setarile fiecarei lumini inteligente sau sa verificati daca este oprit inainte de a pleca. Puteti face toate acestea de la distanta, de departe.

Si in cele din urma, aceste becuri smart sunt pur si simplu cool. Daca detineti de exemplu un bec inteligent MagicBlue, puteti utiliza aplicatia dedicata de pe smartphone pentru a activa lumina intr-o anumita camera, pentru a ii schimba temperatura de culoare sau chiar culorile. Posibilitatile sunt foarte multe cu un astfel de bec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *