Loading...
Overview

Cele mai bune accesorii smart pentru o casa conectata

priza bec inteligent

Becurile inteligente – becurile bazate pe LED-uri care pot fi controlate de un hub sau de un smartphone – nu mai sunt deloc o idee noua. Ce este nou este cat de departe a ajuns aceasta tehnologie de la cei cativa ani de la aparitie. Becurile din prezent sunt mult mai compacte, si in cea mai mare parte, au aplicatii de control care le fac mai usor de configurat ca niciodata. De asemenea, si preturile au scazut foarte mult atat pentru o priza inteligenta cat si pentru becurile inteligente.

Philips Hue

Philips a fost unul dintre primii jucatori de pe aceasta piata, iar experienta companiei se vede. Aceste becuri Hue nu s-au schimbat foarte mult de la aparitia lor de la sfarsitul anului 2012, dar modelele noi sunt mult mai rezistente, iar formele lor continua sa se imbunatateasca, la fel si dimensiunile. Si aplicatia Hue s-a imbunatatit semnificativ, fiind acum mult mai stabila si oferind mai multe functionalitati. Recent, cei de la Philips au introdus recent si o serie de corpuri de iluminat exterioare, inclusiv Philips Hue Calla sau Philips Hue Lily, ambele foarte interesante.

Philips Hue White

Aceasta alegere nu va surprinde pe nimeni care urmareste aceasta piata de gadgeturi inteligente. Philips domina piata becurilor inteligente si este, de asemenea, alegerea noastra de top in cazul becurilor color. Cele mai recente becuri Hue ofera lumina de inalta calitate, rezista zeci de mii de ore si sunt sustinute si de o garantie puternica.

Si, desi ar fi usor ca cei de la Philips sa stea linistiti si acum sa astepte ca industria sa se conformeze standardelor lor, acestia au decis sa munceasca din greu pentru a se asigura ca produsele lor sunt compatibile cu alte tehnologii, printre care Amazon Echo si Google Home.

LIFX Mini

Daca cautati un bec inteligent care nu necesita un hub inteligent la care sa fie conectat, LIFX Mini White este o alegere excelenta. Este o versiune mai mica decat becul LIFX, dar totusi are o putere totala de 800 lumeni, echivalentul a 60 de wati.

Cel mai bun bec inteligent care se poate asocia cu o camera de securitate

Cele mai multe camere de supraveghere de domiciliu sunt echipate cu LED-uri cu infrarosii pentru a oferi o calitate mai buna a imaginii pe timp de noapte. LIFX+ este echipa cu LED-uri infrarosii proprii, care sunt active chiar si atunci cand becul este oprit prin intermediul software-ului. Lumina infrarosie este invizibila cu ochiul liber, dar LIFX+ poate lumina o intreaga camera cu ea, astfel incat camera de supraveghere sa poata inregistra cat mai mult si cu cat mai multe detalii cu cat ar putea obtine cu propriile sale LED-uri.

Protocoalele si caracteristici ale becului inteligent

Trei tehnologii de control continua sa isi dispute primul loc pe piata becurilor inteligente (Z-Wave este un canditat important in iluminarea inteligenta, dar nu il veti intalni si la becuri – doar la swithc-uri, module plug-in, panouri de control.

ZigBee: becurile care utilizeaza acest protocol popular de retea inteligenta necesita o punte pentru a comunica cu reteaua WiFi de acasa. Aceasta este tehnologia pe care Philips a adoptat-o pentru gama Hue, dar nu este sigura.

WiFi: aceasta clasa de becuri se conecteaza direct routerului dvs WiFi si nu va fi necesar niciun hub de conexiune. LIFX este singurul bec inteligent care se mai comercializeaza in prezent si care foloseste aceasta tehnologie.

Bluetooth: cu aceste becuri nu mai aveti treaba cu reteaua WiFi si nici cu hub-urile, conectati becul direct la telefon sau la tableta prin Bluetooth. Ca atare, ele nu pot fi controlate din afara casei. Aceste tipuri de becuri sunt foarte multe pe piata, difera doar calitatea.

Fiecare dintre aceste tehnologii are avantaje si dezavantaje, asadar inainte sa alegeti un bec inteligent, incercati mai intai sa determinati ce tehnologie este potrivita pentru dvs. Daca doriti sa va conectati becurile la un sistem de inteligent de acasa – cum ar fi SmartThings sau Nest – atunci becurile Bluetooth trebuie excluse. Puteti controla mai multe becuri cu telefonul, dar nu le puteti conecta la senzori sau alte sisteme din casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *