Loading...
Overview

Cele mai bune prize smart din 2018

priza-inteligenta

Stiati ca puteti transforma aproape orice fel de echipament electronic intr-un dispozitiv inteligent? Puteti face foarte usor acest lucru prin conectarea oricarui dispozitiv la o priza inteligenta si automat il veti putea programa cand sa porneasca, cand sa se opreasca, puteti vedea cat consuma si multe altele.

Ce este o priza smart?

Practic, este un comutator pe care il introduceti intr-o priza in care apoi conectati orice alt dispozitiv electronic, astfel incat sa il puteti controla printr-o aplicatie de pe telefonul smartphone sau te pe o tableta prin WiFi.

Cu majoritatea prizelor smart puteti seta orare, monitoriza consumul de energie, precum si sa aflati informatii despre ce dispozitive sunt utilizate cel mai des si cand anume. Cu ajutorul astfel de date puteti incepe sa economisiti si sa masurati consumul intern de energie electrica al locuintei. Suna interesant, insa este cu adevarat util?

Monitorizarea energiei

Una dintre functiile atragatoare ale prizelor smart este monitorizarea consumului de energie si al costurilor. Nu toate comutatoarele ofera aceasta functie, insa multe o fac. Dispozitivele electronice sunt adesea lasate in regim de asteptare atunci cand nu sunt utilizate in unele momente ale zilei, iar consumul in asteptare reprezinta aproximativ 16% din factura medie a energie electrice. Cu o priza smart puteti reduce in mod dramatic acest timp de asteptare.

In plus, puteti sa va umpleti ceainicul sau filtrul de cafea dimineata si sa-l porniti prin intermediul aplicatiei atunci cand va dati jos din pat, pentru a fi gata cand ajungeti in bucatarie. Acest lucru ar putea parea o utilizare lenesa a tehnologiei, dar este un economizor de timp zilnic.

Posibilitatea de a activa si dezactiva dispozitivele de la distanta este foarte utila. Vara puteti porni aparatul de aer conditionat cu o ora inainte de a va intoarce de la serviciu, astfel incat sa gasiti o temperatura placuta in casa atunci cand ajungeti. La fel puteti face si iarna cu centrala termica, o puteti programa cand sa porneasca.

priza-smart

TP-Link Wi-Fi

Priza inteligenta de la TP Ling este una dintre primele noastre optiuni. Pentru inceput, aceasta costa numai 29.99 dolari si in al doilea rand, se conecteaza prin Wi-Fi direct la router. Deci, nu aveti nevoie de un hub si nici de un Apple TV sau un iPad pentru a o comanda de la distanta.

Pentru aceasta priza exista aplicatii dedicate pentru Android si iOS, iar cireasa de pe tort este ca functioneaza si cu Amazon Alexa – adica atunci cand sunteti acasa puteti spune “Alexa porneste dispozitivul x” si astfel sa porneasca automat.

Prin intermediul aplicatiei puteti sa faceti programari, pornind si oprind electronicele ori de cate doriti. Folosind locatia dvs puteti alege rasaritul si apusul soarelui ca si declansatoare.

Efergy Ego

Priza inteligenta Efergy Ego poate functiona ca un cronometru regulat si are, de asemenea, indemanarea de a activa si dezactiva dispozitivele la intamplare, incercand sa dea impresia ca o casa este ocupata si atunci cand proprietarii sunt de fapt in vacanta.

Aplicatia de smartphone sau tableta va va arata consumul de energie al unui dispozitiv sau a mai multor dispozitive, plus costul estimat pentru o perioada de timp.

Exista si o functie de grup pentru cei care utilizeaza mai multe astfel de prize smart in casa lor. Le puteti grupa impreuna si le puteti controla pe toate din pagina Grup / Scena.

Belkin WeMo

Puteti cumpara priza WeMo Insight pentru un pret deloc mic, aproximativ 40-50 de dolari. Face parte dintr-o serie de produse WeMo de automatizare a casei, incluzand becuri inteligente LED si un comutator de lumina, precum si WeMo Motion.

Exista un indicator verde de pornire pe partea superioara si, ciudat, un port micro USB care in prezent nu functioneaza. Configurarea este simpla, chiar daca prima data va dura putin mai mult. Dureaza ceva mai mult timp sa o conectati la routerul Wi-Fi, insa macar nu veti avea nevoie de un hub special.

In afara de a activa si dezactiva electronicele din casa, WeMo va poate informa cand, de exemplu, un ciclu de spalare al masinii de spalat este complet, ceea ce pare a fi o functie destul de interesanta. Acest lucru este stabilit in sectiunea Reguli Inteligente a aplicatiei WeMo. Sau puteti fi avertizat cand copilul dvs a depasit timpul alocat calculatorului sau a TV-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *