Loading...
Overview

Ingrijirea bateriilor si cardurilor pentru Nikon

baterie-nikon

Cand vine vorba de fotografie, cu totii ne-am dori sa fim in locul fotografiilor, sa facem lucrurile distractive – sa facem fotografii si sa ne jucam cu lumina, compozitia, expunerea si culorile. Putini oameni vor sa isi petreaca mult timp gandidu-se la lucrurile mici, practice cum ar fi ingrijirea bateriilor si a cardurilor de memorie – dar acestea sunt si ele foarte importante.

Ingrijire baterie Nikon

Majoritatea camerelor digitale din prezent folosesc baterii de tip litiu-ion reincarcabile. Sunt imbunatatiri deosebite fata de bateriile nichel-cadmiu reincarcabile pe care le-am utilizat in trecut. Ele sunt mult mai rezistente in timp si, mai important, ofera informatii mai bune cu privire la puterea pe care o mai au disponibila. Acest lucru va ajuta sa determinati cand sa le reincarcati.

De fapt, este sigur sa le reincarcati oricand, deoarece bateriile litiu-ion nu au un efect de memorie care sa le reduca capacitatea prin reincarcarea lor atunci cand nu sunt complet descarcate. Cu toate acestea, ca orice baterie Nikon sau alta firma, au o viata limitata, iar asta se bazeaza pe numarul de reincarcari. Cu alte cuvinte, nu este necesar sa descarcati complet o baterie litiu-ion inainte de a o incarca, dar pentru a obtine cea mai lunga durata de viata de la o baterie, va sfatuim sa o incarcati numai atunci cand aveti nevoie.

Unele modele de aparate foto DSLR Nikon folosesc baterii care afiseaza informatii despre starea de utilizare, cat de vechi sunt si ce nivel de incarcare au. (verificati manualul de utilizare al camerei dvs pentru a afla daca face acest lucru si camera dvs). Puteti accesa Meniu / Meniu fotografiere / Informatii despre baterie, pe ecranul LCD pentru a afisa urmatorele informatii: contor cu nivelul de putere ramasa, contorul care arata cate imagini au fost facute, varsta bateriei pentru a afla cand trebuie sa o inlocuiti.

acumulator-nikon

Cele mai multe camere DSLR utilizeaza pictograme mai traditionale ale nivelului bateriei, aflate pe ecranul LCD al camerei, care indica momentul in care acumulatorul este incarcat complet, incarcat partial sau descarcat. In oricare caz, asigurati-va ca verificati manualul de instructiuni pentru detalii complete despre citirea si accesarea acestor ecrane de informatii imporante.

Cel mai bun mod de a evita incarcarea inutila a acumulatorului Nikon este sa aveti cel putin doua baterii. In acest fel, atunci cand bateria din camera este scazuta, puteti schimba bateria cu una noua. Avand bateriile etichetate dupa data achizitionarii, este mai usor sa le urmariti si ofera o indicatie rapida a varstei.

Caldura si frigul sunt inamici mari ai bateriilor, asa ca nu incercati sa le lasati in masina vara sau iarna. Daca fotografiati in conditii reci, pastrati bateria de rezerva in interiorul hainei, aproape de corpul dvs, pentru a o mentine calda. Cand prima baterie ramane fara putere, miscati-o in interiorul gecii pentru a o incalzi si inlocuiti-o in camera. Alternarea bateriilor va ajua sa continuati sa fotografiati chiar si in conditii de temperaturi foarte scazute.

Cardurile de memorie

Este o idee foarte buna si sa etichetati cardurile de memorie. Daca aveti probleme cu un card, notati numarul acestuia, astfel incat sa il puteti lasa deoparte pana aflati motivul problemelor. De asemenea, este usor sa pierdeti evidenta celor cu care ati fotografiat deja. Pentru a evita aceste lucruri, obisnuiti-va sa le puneti pe cele goale cu eticheta in sus si pe cele pe care ati inregistrat deja, cu eticheta in jos.

Cardurile de memorie necesita si intretinere ocazionala. Fiecare camera digitala Nikon ofera o optiune de formatare a cardurilor direct din camera. Formatarea cardului in camera nu numai ca sterge imaginile, dar creeaza si un nou director pe card. Acest lucru va poate ajuta sa evitati problemele care ar putea impiedica citirea cardului de catre computer. Unii oameni formateaza cardurile dupa fiecare descarcare, odata ce fotografiile sunt transferat in siguranta in computer. Altii aleg sa faca acest lucru o data pe luna. Important este sa o faceti in mod regulat.

Daca tineti cont de aceste lucruri mici in legatura cu cardurile si bateriile, veti reusi sa va bucurati mai mult de fotografiat in sine si cu siguranta nu veti ramane fara material de lucru atunci cand sunteti pe teren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *